ЕлТро-ВР ЕООД - изграждане, ремонт и поддръжка на всички видове електрически инсталации Изграждане, ремонт и
поддръжка на всички видове
електрически инсталации
ЕлТро-ВР - Начало ЕлТро-ВР - Контакти
"ЕлТро-ВР" ЕООД предлага следните услуги: - изграждане, ремонт и поддържане на силнотокови електрически инсталации в жилищни сгради, търговски и промишлени обекти - ел. табла и захранващи линии, ключове, контакти, вътрешно осветление, външно осветление и др.; - изграждане, ремонт и поддържане на вътрешни телефонни мрежи - кабелни крайщници, захранване на крайщници, телефонни линии, програмиране и препрограмиране на телефонни централи; - изграждане на мълниезащита на жилищни сгради, търговски и промишлени обекти; - абонаментно поддържане на вътрешни телефонни мрежи, пожароизвестителни инсталации, домофонни уредби.
Реклама
Статии

Статии

Самостоятелен ремонт на електрическа инсталация

Всеки собственик на къща или апартамент се е сблъсквал с необходимостта от пълна или частична замяна на кабелите на електрическата инсталация. Причините за това могат да бъдат най-различни – ремонт или реконструкция на жилището, повреда на старите кабели и т.н.

Повреди на старите кабели възникват все по-често, защото сега ръстът в потреблението на електроенергия става все по-забележим. Във всяко жилище има много електрически уреди, които дори не са съществували в миналото – перални машини, микровълнови печки, климатици и много други.

В някои случаи собствениците на жилища се опитват да отложат подмяната на кабели, като използват разклонители и удължители, както и различни видове кабели, приковани към цокъла. Това, обаче, прави използването на електрическите уреди много по-неудобно, така че рано или късно, ще трябва да се предприемат всички необходими работи по ремонта на електрическата инсталация.

Подмяната на кабелите може да се осъществи самостоятелно или с помощта на наети специалисти. И двата варианта имат своите плюсове и минуси.

Наемането на професионалист е може би най-лесният начин, обаче, не винаги е най-доброто решение. Причината за това е фактът, че качеството на работата, извършена от майстора, ще се изясни след известен период на експлоатация на електрическата инсталация. Затова е напълно възможно да се установи, че трябва отново да се прави ремонт, след като вече е заплатено на наетия специалист.

За да се избегне подобна ситуация, трябва да се обърнете към сериозна фирма, която от години предоставя такива услуги, и поради това държи на репутацията си. Но цената за работата на такава фирма е доста висока, а финансовата криза е немаловажен фактор.

Самостоятелният ремон на електрическата инсталация изисква значителни усилия, но не е толкова труден, колкото изглежда на пръв поглед. Важно е в този случай да се спазят всички правила за електрическа безопасност, да се изключи напрежението в участъка, където се извършва ремон и да се пристъпи към работата само след като сме се уверили, че отсъства напрежение.

Източник: http://www.gvozdem.ru/elektrika.htm   

Доверете се на нашият професионализъм, лоялност и коректност!
   
«ЕлТро-ВР» ЕООД — изграждане, ремонт и поддръжка на всички видове електрически инсталации.
Copyright © 2008 - ElTro-VR. All rights reserved.
Webdesign: ArtStudioBM.
Яндекс.Метрика